• Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Comunicate de presa

 

 

Comunicat: Politistii locali din sectorul 2 formati in domeniul drogurilor de catre specialistii Agentiei Nationale Antidrog

Agentia Nationala Antidrog (ANA) prin Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sector 2 Bucuresti in parteneriat cu Politia Locala a sectorului 2 Bucuresti a demarat un proces amplu de formare initiala in domeniul drogurilor destinata politistilor locali.
Sesiunile de formare au debutat in luna mai 2014 si continua in fiecare luna pana la sfarsitul anului in curs, scopul fiind instruirea politistilor locali care intra in contact direct cu consumatorii de droguri, familiile acestora sau cu persoane aflate la risc de consum.
Sesiunile sunt sustinute de specialisti ANA/CRPECA nr. 1 -Mirela Ilona Tirsolea si Mariana Simbotin- care detin si calitatea de formatori autorizati CNFPA.
Demersul formativ urmareste cresterea nivelului de cunostinte a politistilor locali cu privire la influenta drogurilor ilegale asupra comportamentului, acestia fiind familiarizati cu principalele categorii de substante si efectele acestora, principalele notiuni utilizate in domeniul drogurilor (dependenta, toleranta, sevraj, supradoza etc) si semnele consumului de droguri.
Componenta de instruire specifica cuprinde aspecte juridice privind drogurile, modificarile aparute in legislatia privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si a consumului de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
In contextul implementarii la nivel local a Strategiei Antidrog a sectorului 2 si a Planului de actiune al acesteia, proiectele/campaniile de prevenire care urmeaza sa fie realizate vizeaza grupurile si substantele de risc specifice, cresterea nivelului de informare, educare si constientizare a populatiei cu privire la consumul de alcool si droguri, cresterea influentei factorilor de protectie si reducerea factorilor de risc .

Citeste mai departe

comunicat6


Comunicat: Saptamana prevenirii criminalitatii
Bucuresti 30 septembrie - 4 octombrie 2013

In perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2013, la nivel national se desfasoară cea de a opta editie a evenimentului de PR „Saptamana prevenirii criminalitatii”.

Cea de a treia zi a evenimentului a fost dedicata prevenirii furturilor.

In intervalul orar 10,00-17,00, in parcul din fata Primariei sectorului 2, cetatenii au putut vedea cele mai noi tehnologii in domeniul protectiei personale si a locuintei si au primit sfaturi de la specialisti abilitati in domeniu.
Cele 12 standuri de prezentare au fost dotate de firme specializate, care functioneaza in prezent in Romania.

Citeste mai departe...


comunicat5
com51 com52
com53 com54
com55 com56
com57


Comunicat: Masuri cu ocazia manifestarilor prilejuite de marea Sarbatoare Crestin-Ortodoxa „Boboteaza”

Cu ocazia manifestarilor prilejuite de marea Sarbatoare Crestin-Ortodoxa „Boboteaza”, Politia Locala Sector 2, sprijina desfasurarea slujbelor religioase si de sfintire a agheazmei in cele 56 de biserici din sector, (vezi anexa), deoarece in incinta si in aproprierea acestora se asteapta un public numeros.
In vederea prevenirii tulburarii ordinii publice, descurajarii si combaterii producerii de contraventii, infractiuni sau alte fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integritatii persoanelor si bunurilor acestora, vor fi realizate urmatoarele elemente de dispozitiv:
- 5 patrule mobile formate din cate 2 politistii locali, care vor patrule pe 5 trasee stabilite;
- 8 politistii locali in patrule pedestre, distribuiti la urmatoarele biserici: Biserica Sf Dumitru, Biserica Peris, Biserica Sf Ioan, Biserica Icoanei, Biserica Doamna Oltea, Biserica Silvestru, Biserica Balaneanu si Biserica D-na Ghica;
- 2 echipaje de interventie a cate 2 politisti locali.
Pentru prevenirea tulburarii ordinii publice s-au dispus urmatoarele masuri:
- Se vor intensifica actiunile pe linia asigurarii ordinii si linistii publice, in aceasta perioada, cand se asteapta o afluenta mare de persoane ,
- Se vor intensifica activitatile de patrulare si instruire a dispozitivelor de ordine publica acordandu-se o atentie deosebita locurilor aglomerate, precum si obiectivele in care urmeaza sa se desfasoare actiuni religioase, acestea fiind incluse temporar, in aceasta perioada, in itinerariile de patrulare la momentele desfasurarii activitatilor, afluirii si defuirii cetatenilor,
- Se vor constitui echipe de rezerva a dispozitivelor si obiectivelor, asigurate cu efective de politisti locali care la ordin sa poata actiona pentru intarirea elementelor de dispozitiv existente, crearea altora sau la nevoie sa actioneze pentru restabilirea ordinii publice,
- Se vor lua masuri de pregatire a mijloacelor de transport, de comunicatii existente, pentru a fi in stare de functionare in permanenta, incat sa se poata interveni imediat daca situatia o impune.

03.01.2013 Politia Locala Sector 2


Comunicat: Masuri de ordine publica cu ocazia manifestarilor prilejuite de sarbatorile de iarna

Cu ocazia manifestarilor prilejuite de sarbatorile de iarna (Revelion, Boboteaza), Politia Locala Sector 2, actioneaza 24 de ore din 24, pentru prevenirea tulburarii ordinii publice, descurajarea si combaterea producerii de contraventii, infractiuni sau alte fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integritatii persoanelor si bunurilor acestora.
Locuitorii sectorului 2, beneficiaza de masuri suplimentare de ordine publica, prin implementarea a trei subsisteme de monitorizare si supraveghere video pe raza sectorului, cu un numar de 185 de camere. Camerele au fost amplasate in urma analizelor comune ale Politiei, Politiei Locale, Brigada de Politie Rutiera si acopera zonele cu potential criminogen precum si nodurile importante de circulatie.
Arterele importante si bulevardele, sunt supravegheate de 90 de camere, arealul Baicului este monitorizat de 47 de camere , iar in arealul Creanga de 48 de camere.
Sistemul de Monitorizare şi Supraveghere Video, prin mijloacele tehnice moderne de care dispune, realizează o supraveghere generală, de ansamblu şi de detaliu a obiectivelor existente în zonele acoperite, precum şi o monitorizare a traficului rutier, putându-se interveni operativ şi eficace în teren, cu efectivele Poliţiei Locale ale Sectorului 2 sau ale altor structuri abilitate.
In perioada sarbatorilor, operatorii din cadrul serviciilor de monitorizare sunt la datorie, “ cu ochii” pe infractori, pentru ca echipajele de Ordine Publica sa poata interveni operativ, asigurand locuitorilor sectorului 2 sarbatori linistite.
Non-stop, 24 de ore din 24, puteti solicita Politia Locale Sector 2, prin cele 6 dispecerate, unde dispecerii preiau sesizarile dumneavoastra si le comunica spre solutionare cat mai rapida, dar si la numarul gratuit Telverde 0800800772.
Cele sase dispecerate sunt:
- Dispecerat Pantelimon – Cristiana, tel: 021/2525770
- Discecerat Traian, tel: 021/3275199
- Dispecerat Pantelimon, tel: 021/6243363
- Dispecerat Colentina, tel: 021/2404893
- Dispecerat Tei Toboc, tel: 021/2401049
- Dispecerat Baicului, tel: 021/2401990.
Inspectorii Directiei Control vor lua masuri de atentionare a comerciantilor cu privire la respectarea legislatiei referitoare la sacrificarea si vanzarea animalelor si produselor de origine animale si masuri de interzicere a comercializarii si folosirii de produse pirotehnice, cu exceptia celor aprobate.
Pentru prevenirea tulburarii ordinii publice s-au dispus urmatoarele masuri, premergator si pe timpul sarbatorilor de iarna:
- Se vor intensifica actiunile pe linia asigurarii ordinii si linistii publice, in aceasta perioada, cand se asteapta o afluenta mare de persoane ,
- Se vor intensifica activitatile de patrulare si instruire a dispozitivelor de ordine publica acordandu-se o atentie deosebita locurilor aglomerate, precum si obiectivele in care urmeaza sa se desfasoare actiuni cultural-artistice sau religioase, acestea fiind incluse temporar, in aceasta perioada, in itinerariile de patrulare la momentele desfasurarii activitatilor, afluirii si defuirii cetatenilor,
- Se vor constitui echipe de rezerva a dispozitivelor si obiectivelor, asigurate cu efective de politisti locali care la ordin sa poata actiona pentru intarirea elementelor de dispozitiv existente, crearea altora sau la nevoie sa actioneze pentru restabilirea ordinii publice,
- Se vor lua masuri de pregatire a mijloacelor de transport, de comunicatii existente, pentru a fi in stare de functionare in permanenta, incat sa se poata interveni imediat daca situatia o impune.
Politia Locala Sector 2 asigura zilnic 15 echipaje de interventie, cu exceptia noptii de 31.21.2012/01.01.2013, cand vor fi asigurate 20 de echipaje, atat de ordine publica cat si de control comercial si protectia mediului.
Toate aceste masuri se opun in aplicare pana in data de 06.01.2013.

27.12.2012 Politia Locala Sector 2
sigla ue
Fondul Social European
sigla guvern


Ministerul Administratiei si Internelor
sigla po
Inovaţie în administraţie
Programul Operaţional
“Dezvoltarea Capacităţii
Administrative”

COMUNICAT DE PRESĂ nr. 2 - Finalizarea proiectului “Implementarea Sistemului de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor şi al cerinţelor de Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate Ocupaţională şi Securitatea Informaţiei în cadrul Poliţiei Locale Sector 2” "

Bucureşti, 12 mai 2011

Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, persoană juridică de drept public, cu sediul în Bucureşti, str. Chiristigiilor nr. 11-13, sector 2, va finaliza pe 6 iunie 2011 implementarea proiectului “Implementarea Sistemului de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor şi al cerinţelor de Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate Ocupaţională şi Securitatea Informaţiei în cadrul Poliţiei Locale Sector 2”, având codul SMIS 7840 în cadrul Programului Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative” (PO DCA) cofinanţat prin Fondul Social European, în baza contractului de finanţare nr. 114 din 07 mai 2010. Proiectul a urmărit îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor furmizate de Primăria Sectorului 2 în beneficiul cetăţenilor, prin creşterea capacităţii Poliţiei Locale Sector 2 de a furniza eficient servicii publice de calitate prin Implementarea unui Sistem de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor şi al cerinţelor de Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate Ocupaţională şi Securitatea Informaţiei. In cadrul proiectului instituția a fost evaluată conform Cadrului comun de auto-evaluare a modului de funcţionare a instituţiilor publice (CAF) şi al Modelului de Excelenţă al Fundaţiei Europene pentru Managementul Calităţii (EFQM), 35 de angajați ai Poliției Locale Sector 2 au beneficiat de un total de 360 zile de instruire și au fost elaborate documentele ce au permis atestarea conformității sistemului de management cu standardele SR EN ISO 9001:2009, SR EN ISO 14001:2005, SR EN ISO CEI 27001:2006 si OHSAS 18001:2004. Valoarea totală estimată a proiectului a fost de 480.128 Lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă 470.477,43 Lei. Proiectul s-a implementat în cadrul Poliţiei Locale Sector 2 pe durata a 13 luni. Detalii suplimentare se pot obţine de la:
 • Persoana de contact: AUREL DOBRILĂ
 • Funcţie: Director General, Poliţia Locală Sector 2
 • Tel: (021) 2528151, Fax: (021) 2525014,
 • e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


COMUNICAT DE PRESĂ - Semnare contract consultanţă pentru realizarea proiectului "Implementarea Sistemului de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerinţelor de Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate Ocupaţională și Securitatea Informaţiei în cadrul Poliţiei Locale Sector 2"

Bucureşti, 30 august 2010

Sectorul 2 al Municipiului București, persoană juridică de drept public, cu sediul în București, str. Chiristigiilor nr. 11-13, sector 2, a semnat în data de 18 august 2010 un contract de consultanţă cu firma FiaTest srl pentru realizarea proiectului "Implementarea Sistemului de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerinţelor de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupaţională şi Securitatea Informaţiei In cadrul Poliţiei Locale Sector 2" în cadrul Programului Operaţional “Dezvoltarea Capacității Administrative” (PO DCA) cofinanţat prin Fondul Social European, în baza contractului de finanţare nr. 114 din 07 mai 2010.

Proiectul urmăreşte imbunătățirea calităţii şi eficienţei serviciilor furnizate de Primăria Sectorului 2 în beneficiul cetăţenilor, prin creşterea capacităţii Poliţiei Locale Sector 2 de a furniza eficient servicii publice de calitate prin implementarea unui Sistam de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor şi al cerinţelor de Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate Ocupaţională şi Securitatea Informaţiei.

Consultantul va evalua Instituţia Poliţiei Locale Sector 2 conform Cadrului comun de auto-evaluare a modului de funcţionare a instituţiilor publice (CAF) şi al Modelului de Excelenţă al Fundaţiei Europene pentru Managementul Calităţii (EFQM) şi va implementa în cadrul instituţiei Poliţiei Locale Sector 2 Sistemul de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor şi al cerinţelor de Calitate, Mediu. Sănătate şi Securitate Ocupaţională și Securitatea Informaţiei.

Valoarea totală a proiectului este de 480.128 lei, din care asistenţa financiariară nerambursabilă este de 470.477,43 Lei.

Proiectul se implementează în cadrul Poliţiei Locale Sector 2 şi are o durată de 13 luni.

 

 

COMUNICAT DE PRESA: Infiintarea Politiei Locale Sector 2

Politia Comunitara Sector 2 a fost infiintata la data de 01.01.2005 si a functionat incepand cu data de 01.04.2005, conform Legii 371/2004 si HG 2295/2004.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 intra in vigoare Legea 155/2010, privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei Locale si Hotararea nr. 1332/2010, privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare si functionare a Politiei Locale.

La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Legea nr. 371/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei Comunitare. La nivelul comunei , al orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti , dupa caz, unde este infintata politie comunitara, aceasta se reorganizeaza ca structura de politie locala.

Politia Locala se infiinteaza in scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii:

 • a) ordinea si linistea publica, precum si paza bunurilor;
 • b) circulatia pe drumurile publice;
 • c) disciplina in constructii si afisajul stradal;
 • d) protectia mediului;
 • e) activitate comerciala;
 • f) evidenta persoanelor;
 • g) alte domenii stabilite prin lege.

 

ARTICOL DIN PRESA: Toate magazinele etnobotanice din sectorul 2 au fost închise

Primăria Sectorului 2 a închis astăzi ultimele 16 magazine de produse etnobotanice dintr-un total de 33 care funcţionau în sectorul 2.
Acţiunea a demarat la începutul acestei luni, ocazie cu care au fost sistate primele 17 magazine ceare comercializau aceste produse periculoase.
Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 în colaborare cu reprezentanţii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor au intervenit din nou astăzi, în forţă, pentru a închide celelalte magazine. Autorităţile au confiscat toată marfa pusă la vânzare de către spice shop-uri pentru a o distruge.
La vederea echipelor de control, unii vânzătorii au fugit, abandonând produsele etnobotanice care au fost ridicate de autorităţi.
Magazin închis chiar din prima zi de funcţionare
În urma controlului, a fost depistat un magazin care începea chiar astăzi activitatea de comercializare a produselor etnobotanice pe Şoseaua Ştefan cel Mare numărul 31, dar prin intervenţia fermă a inspectorilor s-a dispus închiderea acestuia.
În baza Hotărârii Consiliului Local a Sectorului 2 numărul 155 din 2010 privind interzicerea comercializării produselor etnobotanice, edilul sectorului 2 a dispus sistarea activităţii acelor magazine care funcţionau ilegal.
"Putem spune că în sectorul 2 au fost închise toate aceste magazine care comercializează produse etnobotanice. Totuşi, vom urmări zilnic să nu mai apară vreun spaţiu comercial care desface asemenea mărfuri periculoase", spun reprezentanţii primăriei.
Primarul Onţanu se întâlneşte cu rudele consumatorilor de etnobotanice
Îngrijorat de amploarea fenomenului care tinde să acapareze tot mai mulţi tineri care-şi distrug viitorul şi îşi pierd viaţa, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, va organiza o întâlnire cu un grup de părinţi şi rudele consumatorilor de etnobotanice pentru a stabili o strategie care să determine nu numai bucureştenii, ci şi întreaga comunitate să ia măsurile necesare stopării acestui flagel.
Întâlnirea de joi, 10 februarie, va stabili primele coordonate ale acestei lupte, gândită împreună cu familii ai căror copii sau membri se confruntă cu această problemă ce a produs deja nenumărate victime, în special în rândul tinerilor care au pierdut "bătălia cu mirajul întunecat al etnobotanicelor".
"Semnalul de alarmă pe care îl trage primarul Neculai Onţanu pentru toţi tinerii şi părinţii copiilor este, că dincolo de realitatea crudă, pe consumatori nu îi aşteaptă decât moartea rapidă şi în chinuri", spun reprezentanţii primăriei.
ROMANIA LIBERA
10.02.2011

 

ARTICOL DIN PRESA: Clientii weed shop-urilor, vanati de politie
Politia Locala a Sectorului 2 a inceput sa ia masuri pentru a reduce numarul adolescentilor care consuma droguri usoare. Oamenii legii stau langa magazine si, dupa ce ii legitimeaza pe minori, le dau telefon parintilor!
Politistii patruleaza in pentru a-i legitima pe consumatorii de plante halucinogene. Initiativa are ca scop si realizarea unei baze de date cu "abonatii" acestor magazine. "Parintii pe care i-am sunat au fost surprinsi, dar primul lucru care il spun este ca nu este adevarat!", ne-a spus Aurel Dobrila, seful Politiei Locale Sector 2. Pana acum, 11 minori, care sunt potentiali consumatori de produse etnobotanice, au fost legitimati de fortele de ordine. Niciun parinte nu a venit, insa, la sectie pentru a discuta cu oamenii legii despre aceasta problema.
articol_cancan
Veghe. Fortele de ordine ii legitimeaza
pe tinerii care ies din magazinele de vise
ZIARUL CAN CAN
18.02.2011