Comunicat: VERIFICARE LEGALITATE AMPLASARE MIJLOC DE PUBLICITATE
05.10.2022
Știți că verificăm constant legalitatea amplasării mijloacelor de publicitate pe domeniul public. În această săptămână, am descoperit 4 panouri publicitare montate pe trotuarul și spațiul verde din Bulevardul Pierre de Coubertin. În plus, 1 panou situat la la intersecția Șos. Mihai Bravu cu Str. Mieilor avea depășită perioada de exploatare. Pentru toate acestea, am elaborat și transmis documentația necesară către Direcția Juridică, în vederea emiterea dispozițiilor de desființare. Pentru totemul publicitar din dreptul accesului în incinta Complexului Lia Manoliu – Stadionul Arena Națională aflat pe Bulevardul Basarabia nr. 37 – 39 facem demersuri de verificare a legalității amplasării.
Comunicat: VERIFICARE ȘI MONITORIZARE CVARTALUL 15
04.10.2022 Poliția Locală Sector 2
Desfășurăm activități zilnice de verificare și monitorizare a agenților economici și asociațiilor de proprietari, cu privire la modul de gestionare a deșeurilor, pe cvartale. Săptămâna aceasta activitățile se derulează pe cvartalul 15, în perimetrul cuprins între Str. Maica Domnului, Str. Grigore Ionescu, Str. Oteșani, Str. Petre Antonescu, Str. Teiul Doamnei și Bd. Lacul Tei. Până la acest moment au fost verificate și înștiințate 55 de asociații de proprietari și 47 agenți economici. Activitatea este în derulare.
Comunicat: MONITORIZAREA STĂRII DE SALUBRITATE
04.10.2022 Poliția Locală Sector 2
Monitorizăm zilnic starea de salubritate a domeniului public pe raza administrativ - teritoriala a Sectorului 2. Verificăm modul în care se respectă normele de protecția mediului, propunem măsuri de remediere acolo unde se impune. Sancționăm dacă oamenii continuă să ignore regulile.
Așa s-a întâmplat în Str. Pâncota nr. 138 și Str. Biserica Mărcuța nr. 3, unde am aplicat amenzi în valoare de 1000 lei, pentru depozitarea de deșeuri pe domeniul public.
Fiecare dintre noi trebuie să își aducă aportul la menținerea curățeniei, în comunitatea în care trăim!
Comunicat: Polițiștii locali din sectorul 2 formați în domeniul drogurilor de către specialiștii Agenției Naționale Antidrog
Agenția Națională Antidrog (ANA) prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sector 2 București în parteneriat cu Poliția Locală a sectorului 2 București a demarat un proces amplu de formare inițială în domeniul drogurilor destinată polițiștilor locali.
Sesiunile de formare au debutat în luna mai 2014 și continuă în fiecare lună până la sfârșitul anului în curs, scopul fiind instruirea polițiștilor locali care intră în contact direct cu consumatorii de droguri, familiile acestora sau cu persoane aflate la risc de consum.
Sesiunile sunt susținute de specialiști ANA/CRPECA nr. 1 -Mirela Ilona Tirsolea și Mariana Simbotin- care dețin și calitatea de formatori autorizați CNFPA.
Demersul formativ urmărește creșterea nivelului de cunoștințe a polițiștilor locali cu privire la influența drogurilor ilegale asupra comportamentului, aceștia fiind familiarizați cu principalele categorii de substanțe și efectele acestora, principalele noțiuni utilizate în domeniul drogurilor (dependență, toleranță, sevraj, supradoză etc) și semnele consumului de droguri.
Componenta de instruire specifică cuprinde aspecte juridice privind drogurile, modificările apărute în legislația privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și a consumului de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În contextul implementării la nivel local a Strategiei Antidrog a sectorului 2 și a Planului de acțiune al acesteia, proiectele/campaniile de prevenire care urmează să fie realizate vizează grupurile și substanțele de risc specifice, creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației cu privire la consumul de alcool și droguri, creșterea influentei factorilor de protecție și reducerea factorilor de risc .
Citește aici articolul din presă

Comunicat: Săptămâna prevenirii criminalității
București 30 septembrie - 4 octombrie 2013
În perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2013, la nivel național se desfășoară cea de a opta ediție a evenimentului de PR „Săptămâna prevenirii criminalității”.
Cea de a treia zi a evenimentului a fost dedicată prevenirii furturilor.
În intervalul orar 10,00-17,00, în parcul din fața Primăriei sectorului 2, cetățenii au putut vedea cele mai noi tehnologii în domeniul protecției personale și a locuinței și au primit sfaturi de la specialiști abilitați în domeniu.
Cele 12 standuri de prezentare au fost dotate de firme specializate, care funcționează în prezent în România.
Comunicat: Măsuri cu ocazia manifestărilor prilejuite de marea Sărbătoare Creștin-Ortodoxă „Boboteaza”
03.01.2013 Poliția Locală Sector 2
Cu ocazia manifestărilor prilejuite de marea Sărbătoare Creștin-Ortodoxă „Boboteaza”, Poliția Locală Sector 2, sprijină desfășurarea slujbelor religioase și de sfințire a agheazmei în cele 56 de biserici din sector, (vezi anexa), deoarece în incinta și în aproprierea acestora se așteaptă un public numeros.
În vederea prevenirii tulburării ordinii publice, descurajării și combaterii producerii de contravenții, infracțiuni sau alte fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrității persoanelor și bunurilor acestora, vor fi realizate următoarele elemente de dispozitiv:
- 5 patrule mobile formate din cate 2 polițiști locali, care vor patrule pe 5 trasee stabilite;
- 8 polițiști locali în patrule pedestre, distribuiți la următoarele biserici: Biserica Sf Dumitru, Biserica Periș, Biserica Sf Ioan, Biserica Icoanei, Biserica Doamna Oltea, Biserica Silvestru, Biserica Bălăneanu și Biserica D-na Ghica;
- 2 echipaje de intervenție a cate 2 polițiști locali.
Pentru prevenirea tulburării ordinii publice s-au dispus următoarele măsuri:
- Se vor intensifica acțiunile pe linia asigurării ordinii și liniștii publice, în aceasta perioadă, când se așteaptă o afluență mare de persoane ,
- Se vor intensifica activitățile de patrulare și instruire a dispozitivelor de ordine publică acordându-se o atenție deosebită locurilor aglomerate, precum și obiectivele în care urmează să se desfășoare acțiuni religioase, acestea fiind incluse temporar, în această perioadă, în itinerariile de patrulare la momentele desfășurării activităților, afluirii și defluirii cetățenilor,
- Se vor constitui echipe de rezervă a dispozitivelor și obiectivelor, asigurate cu efective de polițiști locali care la ordin să poată acționa pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, crearea altora sau la nevoie să acționeze pentru restabilirea ordinii publice,
- Se vor lua măsuri de pregătire a mijloacelor de transport, de comunicații existente, pentru a fi în stare de funcționare în permanență, încât să se poată interveni imediat dacă situația o impune.
Comunicat: Măsuri de ordine publica cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă
27.12.2012 Poliția Locală Sector 2
Cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă (Revelion, Bobotează), Poliția Locală Sector 2, acționează 24 de ore din 24, pentru prevenirea tulburării ordinii publice, descurajarea și combaterea producerii de contravenții, infracțiuni sau alte fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrității persoanelor și bunurilor acestora.
Locuitorii sectorului 2, beneficiază de măsuri suplimentare de ordine publică, prin implementarea a trei subsisteme de monitorizare și supraveghere video pe raza sectorului, cu un număr de 185 de camere. Camerele au fost amplasate în urma analizelor comune ale Poliției, Poliției Locale, Brigada de Poliție Rutieră și acoperă zonele cu potențial criminogen precum și nodurile importante de circulație.
Arterele importante și bulevardele, sunt supravegheate de 90 de camere, arealul Baicului este monitorizat de 47 de camere , iar arealul Creangă de 48 de camere.
Sistemul de Monitorizare și Supraveghere Video, prin mijloacele tehnice moderne de care dispune, realizează o supraveghere generală, de ansamblu și de detaliu a obiectivelor existente în zonele acoperite, precum și o monitorizare a traficului rutier, putându-se interveni operativ și eficace în teren, cu efectivele Poliției Locale ale Sectorului 2 sau ale altor structuri abilitate.
În perioada sărbătorilor, operatorii din cadrul serviciilor de monitorizare sunt la datorie, “cu ochii” pe infractori, pentru ca echipajele de Ordine Publică să poată interveni operativ, asigurând locuitorilor sectorului 2 sărbători liniștite.
Non-stop, 24 de ore din 24, puteți solicita Poliția Locale Sector 2, prin cele 6 dispecerate, unde dispecerii preiau sesizările dumneavoastră și le comunică spre soluționare cat mai rapidă, dar și la numărul gratuit Telverde 0800800772.
Cele șase dispecerate sunt:
- Dispecerat Pantelimon – Cristiana, tel: 021/2525770
- Discecerat Traian, tel: 021/3275199
- Dispecerat Pantelimon, tel: 021/6243363
- Dispecerat Colentina, tel: 021/2404893
- Dispecerat Tei Toboc, tel: 021/2401049
- Dispecerat Baicului, tel: 021/2401990.
Inspectorii Direcției Control vor lua măsuri de atenționare a comercianților cu privire la respectarea legislației referitoare la sacrificarea și vânzarea animalelor și produselor de origine animală și măsuri de interzicere a comercializării și folosirii de produse pirotehnice, cu excepția celor aprobate.
Pentru prevenirea tulburării ordinii publice s-au dispus următoarele măsuri, premergător și pe timpul sărbătorilor de iarna:
- Se vor intensifica acțiunile pe linia asigurării ordinii și liniștii publice, în această perioadă, când se așteaptă o afluență mare de persoane ,
- Se vor intensifica activitățile de patrulare și instruire a dispozitivelor de ordine publică acordându-se o atenție deosebită locurilor aglomerate, precum și obiectivelor în care urmează să se desfășoare acțiuni cultural-artistice sau religioase, acestea fiind incluse temporar, în aceasta perioada, în itinerariile de patrulare la momentele desfășurării activităților, afluirii și defluirii cetățenilor,
- Se vor constitui echipe de rezervă a dispozitivelor și obiectivelor, asigurate cu efective de polițiști locali care la ordin să poată acționa pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, crearea altora sau la nevoie să acționeze pentru restabilirea ordinii publice,
- Se vor lua măsuri de pregătire a mijloacelor de transport, de comunicații existente, pentru a fi în stare de funcționare în permanență, încât să se poată interveni imediat dacă situația o impune.
Poliția Locală Sector 2 asigură zilnic 15 echipaje de intervenție, cu excepția nopții de 31.21.2012/01.01.2013, când vor fi asigurate 20 de echipaje, atât de ordine publică cât și de control comercial și protecția mediului.
Toate aceste măsuri se pun în aplicare până în data de 06.01.2013.
![]() | ![]() Ministerul Administrației și Internelor | ![]() Programul Operațional “Dezvoltarea Capacității Administrative” |
COMUNICAT DE PRESĂ nr. 2 - Finalizarea proiectului “Implementarea Sistemului de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerințelor de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională şi Securitatea Informației în cadrul Poliției Locale Sector 2” "
București, 12 mai 2011
Sectorul 2 al Municipiului București, persoană juridică de drept public, cu sediul în București, str. Chiristigiilor nr. 11-13, sector 2, va finaliza pe 6 iunie 2011 implementarea proiectului “Implementarea Sistemului de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerințelor de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională și Securitatea Informației în cadrul Poliției Locale Sector 2”, având codul SMIS 7840 în cadrul Programului Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative” (PO DCA) cofinanțat prin Fondul Social European, în baza contractului de finanțare nr. 114 din 07 mai 2010. Proiectul a urmărit îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de Primăria Sectorului 2 în beneficiul cetățenilor, prin creșterea capacității Poliției Locale Sector 2 de a furniza eficient servicii publice de calitate prin Implementarea unui Sistem de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerințelor de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională și Securitatea Informației. În cadrul proiectului instituția a fost evaluată conform Cadrului comun de auto-evaluare a modului de funcționare a instituțiilor publice (CAF) și al Modelului de Excelență al Fundației Europene pentru Managementul Calității (EFQM), 35 de angajați ai Poliției Locale Sector 2 au beneficiat de un total de 360 zile de instruire și au fost elaborate documentele ce au permis atestarea conformității sistemului de management cu standardele SR EN ISO 9001:2009, SR EN ISO 14001:2005, SR EN ISO CEI 27001:2006 și OHSAS 18001:2004. Valoarea totală estimată a proiectului a fost de 480.128 Lei, din care asistența financiară nerambursabilă 470.477,43 Lei. Proiectul s-a implementat în cadrul Poliției Locale Sector 2 pe durata a 13 luni. Detalii suplimentare se pot obține de la:
- Persoana de contact: AUREL DOBRILĂ
- Funcție: Director General, Poliția Locală Sector 2
- Tel: (021) 2528151, Fax: (021) 2525014,
- e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
COMUNICAT DE PRESĂ - Semnare contract consultanță pentru realizarea proiectului "Implementarea Sistemului de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerințelor de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională și Securitatea Informației în cadrul Poliției Locale Sector 2"
București, 30 august 2010
Sectorul 2 al Municipiului București, persoană juridică de drept public, cu sediul în București, str. Chiristigiilor nr. 11-13, sector 2, a semnat în data de 18 august 2010 un contract de consultanță cu firma FiaTest srl pentru realizarea proiectului "Implementarea Sistemului de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerințelor de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională și Securitatea Informației în cadrul Poliției Locale Sector 2" în cadrul Programului Operațional “Dezvoltarea Capacității Administrative” (PO DCA) cofinanțat prin Fondul Social European, în baza contractului de finanțare nr. 114 din 07 mai 2010.
Proiectul urmărește îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de Primăria Sectorului 2 în beneficiul cetățenilor, prin creșterea capacității Poliţiei Locale Sector 2 de a furniza eficient servicii publice de calitate prin implementarea unui Sistam de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerințelor de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională și Securitatea Informației.
Consultantul va evalua Instituția Poliției Locale Sector 2 conform Cadrului comun de auto-evaluare a modului de funcționare a instituțiilor publice (CAF) și al Modelului de Excelență al Fundației Europene pentru Managementul Calității (EFQM) și va implementa în cadrul instituției Poliției Locale Sector 2 Sistemul de Management Integrat al Proceselor, Riscurilor și al cerințelor de Calitate, Mediu. Sănătate și Securitate Ocupațională și Securitatea Informației.
Valoarea totală a proiectului este de 480.128 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 470.477,43 Lei.
Proiectul se implementează în cadrul Poliției Locale Sector 2 și are o durată de 13 luni.
COMUNICAT DE PRESA: Înființarea Politiei Locale Sector 2
Poliția Comunitară Sector 2 a fost înființată la data de 01.01.2005 și a funcționat începând cu data de 01.04.2005, conform Legii 371/2004 și HG 2295/2004.
Începând cu data de 1 ianuarie 2011 intra în vigoare Legea 155/2010, privind înființarea, organizarea și funcționarea Poliției Locale și Hotărârea nr. 1332/2010, privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a Poliției Locale.
La data intrării în vigoare a prezentei legi se abroga Legea nr. 371/2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea Poliției Comunitare. La nivelul comunei , al orașului, al municipiului sau al sectorului municipiului București , după caz, unde este înființată poliție comunitară, aceasta se reorganizează ca structură de poliție locală.
Poliția Locală se înființează în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, în următoarele domenii:
- ordinea și liniștea publică, precum și paza bunurilor;
- circulația pe drumurile publice;
- disciplina în construcții și afișajul stradal;
- protecția mediului;
- activitate comercială;
- evidența persoanelor;
- alte domenii stabilite prin lege.
ARTICOL DIN PRESA: Toate magazinele etnobotanice din sectorul 2 au fost închise
